Smo mlado podjetje, ki si želi narediti spremembo. Naša misija je preprosta: s pomočjo inovativne platforme zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. S tem omogočamo podjetjem dodatni vir prihodka, potrošnikom pa priložnost, da okusno in svežo hrano rešijo pred smetnjakom, hkrati pa prispevamo k bolj trajnostni prihodnosti za naš planet. Verjamemo, da lahko vsak od nas prispeva k reševanju tega pomembnega problema, in točno to omogoča naša aplikacija Krožnik.
Naša vizija je postati vodilna platforma za zmanjšanje zavržene hrane v regiji, kjer vsak grižljaj pripomore k varovanju okolja. Stremimo k temu, da bi presežna hrana postala nova norma v prehrambeni industriji, kjer hrana ne bi končalo na odpadih, ampak bi našla svoj pot do krožnikov zadovoljnih uporabnikov. Verjamemo v prihodnost, kjer podjetja, posamezniki in okolje skupaj sodelujejo za bolj trajnosten in pravičen svet.
Krožnik deluje kot tržnica za presežno hrano, kjer se uporabniki lahko povezujejo s trgovinami, pekarnami, restavracijami in drugimi ponudniki hrane. Ti omogočajo, da na aplikaciji ponudimo hrano, ki bi sicer končala v smeteh, a je še vedno sveža, užitna in okusna. Tako lahko uživate v odlični hrani po ugodnejši ceni, hkrati pa pripomorete k zmanjšanju hrane, ki je po nepotrebnem zavržena.
Krožnik deluje po poslovnem modelu, ki koristi ljudem, podjetjem in planetu. Podjetjem omogočamo, da s presežkom hrane ustvarijo dodaten dobiček, potrošnikom pa nudimo priložnost, da uživajo v kakovostni hrani po ugodnih cenah. Z našo aplikacijo smo tako povezali ponudnike hrane in ljudi, s katerimi skupaj prispevamo k varovanju okolja.
Naš cilj je, da s pomočjo raznih ponudnikov hrane ne le zmanjšamo količino zavržene hrane, ampak tudi, da ljudi ozaveščamo o pomembnosti načrtovanja nakupov, pravilnega shranjevanja živil in jih spodbujamo h kreativnemu uporabljanju ostankov hrane.
Smo ekipa mladih podjetnikov, ki se je leta 2022 odločila, da Slovenija potrebuje pomoč pri zmanjšanju zavržene hrane. Vsi smo strastni zagovorniki trajnosti. Iza redno prijateljem teži, kako lahko optimizirajo svoje življenje, da čim manj obremenijo okolje. Aljaž se rad vključi v debate o tem, kako narediti svet bolj trajnosten, Klemena pa jezi zakaj je kupovati iz košaric, ki so označene "pred iztekom roka", še vedno tabu. Kar pa nas še bolj povezuje, pa je hrana. Kako pa naj zmanjšamo zavrženo hrano, če ne tako, da jo jemo?
Aljaž Ferencek
Direktor in full-stack developer
Najljubša hrana:
Težko rečem, ampak štrukljem pa res nikoli ne rečem ne
Klemen Štrajhar
Soustanovitelj in full-stack developer
Najljubša hrana:
Golaž
Iza Tovornik
Vodja marketinga
Najljubša hrana:
Rdeč tajski curry